GERİ

GÜMRÜKÇÜOĞLU, 4 YILINI DEĞERLENDİRDİ

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, görevde bulunduğu 4 yılı değerlendirerek sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Belediye Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Gümrükçüoğlu, belediyenin Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte yürüttüğü Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde fizibilite çalışmalarının tamamlandığını, proje için haritaların çıkartılarak imar planının yapıldığını ifade etti.

Bu projenin Trabzon için tarihi öneme sahip olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Ada ada yapımı gerçekleştirilecek bu önemli projede anlaşma sağlanan hak sahiplerine bugüne kadar 12 milyon lira ödeme yapıldı. Çömlekçi bölgesinde kentsel dönüşüm gerçekleştirerek buranın meydanla bütünleşmesi ve bölgenin yeni cazibe merkezi olması sağlanacaktır" dedi.

Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında da 685 binanın yıkılacağını belirten Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Yapılan görüşmeler neticesinde 479 bina sahibiyle anlaşmaya varıldı. Hak sahiplerinden 265'i Bahçecik'te yapılacak konutlardan alma hakkını tercih etti. Kamulaştırma ücreti olarak hak sahiplerine bugüne kadar 76 milyon 600 bin lira ödeme yapıldı. Tabakhane'de bugüne kadar 157 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Trabzon'un gündeminde olan Ayasofya, Zağnos ve Tabakhane vadileri ile Çömlekçi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projeleri için de imar düzenlemeleri yapıldı."

Görev süresince kentte 66 oyun parkının yenilendiğini ve 18 yeni park yapıldığını anlatan Gümrükçüoğlu, Deliklitaş mevkisinde ikinci el oto galericiler sitesinin de bitirildiğini, belediyeye 25 milyon lira değerinde 123 yeni araç kazandırdıklarını sözlerine ekledi.

Trabzon Kuyumcu ve Saatçiler Odası           Kunduracılar Cad. Alipaşa İşhanı  K:4 / 51   Trabzon / TÜRKİYE Tel: +90 462 3216103 
GülNet İnternet Hizmetleri  Gazipaşa Mah. Cudibey Mektep Sok. Mahmut Reis Apt.  K:2 Trabzon / TÜRKİYE  Tel: +90 462 326 61 42 


   www.betonhelva.com.tr