GERİ

Kahkahanın Karadenizlilsi

Mizah Sanatı Derneği “Gugulumdakiler” tiyatro grubu tarafından hazırlanan, Tamer Küçük ve Ali Kemal Yılmaz’ın yazdığı, Ali Kemal Yılmaz’ın yönettiği, Murat Aşar, Ali Kemal Yılmaz, Ayşe Songül Nadir, Hüseyin Sabri Kurtuldu, Tamer Küçük, Şükrü Üçüncü, Yıldıray Yıldırım’ın oynadığı “Biz Bunu Hiç Düşünmemiştik”  oyunu Trabzon devlet Tiyatrosu Haluk Ongan sahnesinde sanatseverlerle buluştu.

 

Oyun; kırsaldan Trabzon’a göçen ve kentin kenar mahallelerinin birinde yerleşik insanların ortak buluşma noktası olan bir kıraathanede ve kıraathane üzerine yaşanan gelişmelerle geçmektedir. Karadeniz insanının gündelik yaşantısından alınan mizah yüklü diyaloglar, tadımlık fıkralar gibi oyun içerisinde ustalıkla kullanıldı. İzleyicileri gülmekten kırıp geçiren bu diyaloglar oyun konusunun da tarifsiz tadı oldu.

 

Gülmekten çenesi düşen seyirci; sosyal paylaşımların sıcaklığını, kültürel değerlerin yaşatılması ve ortak paylaşım yeri olan kıraathanenin korunması adına candan dostların birbirlerine karşı verdikleri mücadeleyi yaşadı. Olaylar gelişirken, gülmekle ağlamanın kardeş olduğu gündelik yaşantımızda, izleyici gerçekle yüzleştirilerek hiç hesaba katılmayan gelişmelerle hem kahkahaya boğuldu hem de hüzünlendi.

Gerçek hayat hikayesinden hiçbir farkı olmayan iki perdelik komedi oyunu; Trabzon Belediyesi Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde 16 Ocak, 26 Ocak ve 07 Şubat 2013 tarihlerinde sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.  

Trabzon Kuyumcu ve Saatçiler Odası           Kunduracılar Cad. Alipaşa İşhanı  K:4 / 51   Trabzon / TÜRKİYE Tel: +90 462 3216103 
GülNet İnternet Hizmetleri  Gazipaşa Mah. Cudibey Mektep Sok. Mahmut Reis Apt.  K:2 Trabzon / TÜRKİYE  Tel: +90 462 326 61 42 


   www.betonhelva.com.tr