GERİ

DARPHANE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

DARPHANE VE DAMGA MAATBASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ,SON GÜNLERDE PİYASADA SATILAN YARIM ÇEYREK ALTINLAR İLE İLGİLİ AŞAĞIDAKİ AÇIKLAMAYI YAPMIŞTIR.

Cumhuriyet altın sikkeleri ile ziynet altınların evsafı ve eşkalleri 8 Ağustos 1951 tarih ve 7879 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 1738 nolu TBMM Kararı ile belirlenmiş ve söz konusu altınları basma ve yetkisi 234 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğüne verilmiştir.

Son zamanlarda farklı görünüm ve gramajlarda olmakla bilikte Cumhuriyet altını algısını yaratacak nitelikte ve tüketicinin eğilim ve beklentileri dikkate alınarak altın basımı yapıldığı ve satışa sunulduğu yönünde yazılı ve görsel medyada haberler yer almaktadır.

Halk arasında çeyrek olarak bilinen,tedavül para gibi itabar ve işlem gören,niteliği,şekli ve basım yetkisi yasa ile belirlenmiş milli ziynet altınlarına benzerlik gösteren ya da yarım veya yarı çeyrek ifadeleri kullanılmak suretiyle sade vatandaşı yanıltma niteliği taşıyan ürünlerin yapılması ve piyasaya sunulması uygun değildir.

Bu konuda belirlenmiş yasal çerçeveye uyulması,sektörde bu tür ürün ve reklamlara itibar edilmemesinin hususlarında bilgileri ile gereğini rica ederim.

DARPHANE VE DAMGA MATBAASI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Trabzon Kuyumcu ve Saatçiler Odası           Kunduracılar Cad. Alipaşa İşhanı  K:4 / 51   Trabzon / TÜRKİYE Tel: +90 462 3216103 
GülNet İnternet Hizmetleri  Gazipaşa Mah. Cudibey Mektep Sok. Mahmut Reis Apt.  K:2 Trabzon / TÜRKİYE  Tel: +90 462 326 61 42 


   www.betonhelva.com.tr